* Obično dnevno održavanje vremenom postane nedovoljno pa se u ovim situacijama preporučuje mašinsko pranje sa jačim hemikalijama i specijalnim filcevima da bi se odstranila sva nečistoća koja se vremenom nataložila tokom eksplatacije objekta.
 
* Nakon temeljnog pranja radi se nanošenje zaštitne emulzije,zatim se specijalnim HI-SPEED mašinama vrši poliranje podnih obloga do visokog sjaja čime se dobija vizuelni efekat čistog poda.
 
* Prednosti nakon nanošenja zaštitne emulzije na povšinu tvdih podnih obloga: Pre svega zaštitom podne obloge smanjuje se prodiranje nečistoća u dubinu mermera,ili druge podne obloge,samim tim se olakšava svakodnevno čišćenje i smanjuje vremenski period rada. Zaposleni na održavanju higijene, mogu uštedu vremena na održavanju podova  iskoristiti na održavanju higijene drugih delova objekta. Ekonomski značaj: smanjuje se habanje površinskog sloja,produžava se vek,trajanja,podne obloge.                              
 
Proizvođači mekih podnih obloga preporučuju redovno čisćenje i održavanje iz tri razloga:
1. Reprezentativni faktor: ljudi žele da se osećaju udobno i dobrodošlo.
2. Ekonomski faktor: dobar program odrzavanja produzava vek i prvobitan izgled podne obloge.
3. Higijenski faktor: dobro,redovno održavana podna meka obloga utiče na kvalitet vazduha u prostoriji.

Čišćenje podnih obloga (tepisi, itisoni) vrši se mašinski metodom na sledeći način:
 
1. Pranje profesionalnim mašinama - rotacionim četkama malog broja obrtaja (150 obrtaja/minuti) uz doziranje rastovar tople vode i profesionalnog sredstva za pranje i dezinfekciju  podnih obloga.  sredstvima veoma uspešno uklanjamo fleke bez obzira na poreklo (kafa, sok, ulje)
2. Ispiranje i dezinfekcija vrsi se ekstrakcionim mašinama koje pod blagim pritiskom ispuštaju čistu, a jakom usisnom snagom usisavaju prljavu vodu iz podloge koja se trertira.
3. Dubinsko usisavanje je završni deo pranja, čime se jos jednom vrši uklanjanje nečistoća, ali i visak tečnosti nakupljene u vlaknima. Nakon pranja površina ostaje minimalno vlažna, a potka potpuno suva.
Na ovaj način postiže se dubinsko čisćenje i dezinfekcija svih podnih obloga bez obzira na sirovinski sastav.  Redovnom održavanjem ecm primenom ove metode produzava se vek trajanja podnih obloga.
 
Održavanje mebliranog namestaja

Dubinsko čiscenje, ispiranje i dezinfekcija, mebliranog nameštaja:

Dugogodišnje iskustvo na teritoriji cele Srbije, kao i praćenje svetskih trendova iz ove oblasti su najbolja garancija vrhunskog kvaliteta ecm usluga. Profesionalnim pristupom uklanjanjem fleka i neprijatnih mirisa ostvaruje se efekat "novog" praćen prijatnim i svežim mirisom. 
Ova metoda je polusuva i predstavlja kombinaciju ručnog i mašinskog pranja kompletne meblirane površine nameštaja.